logo deFamilieAcademie

Voor ouders


Ouders die zich zorgen maken over het verliezen van het contact met hun kinderen en (dreigende) ouderverstoting raad ik een aantal dingen aan:

1. Als je gezag hebt, dan heb je recht op informatie van school. In de gratis folder Rechten van gescheiden ouders en plichten van school vind je hier meer informatie over.
Ga gerust een kop koffie drinken met de mentor of directeur van de kinderen en vraag welke mogelijkheden zij benutten om je op de hoogte te houden. Voor scholen is het heel lastig om te gaan met gescheiden ouders, als één ouder niet mee wil werken. Niettemin is het de plicht van school hier een vorm in te vinden. Hier boos over worden is niet zo zinvol. Denk met school mee en deel jouw verhaal in het belang van je kinderen. Jouw verhaal gaat uiteraard over jou en je kinderen, en niet over je ex-partner.

2. Ouders kunnen mij inschakelen en een afspraak voor een intakegesprek in Olst plannen. Ga er van uit dat de eerste afspraak binnen vier weken gepland kan worden. Ik vraag ouders om hun dossier mee te nemen.Partners zijn uiteraard ook welkom.
De kosten van deze intake zijn € 95 per uur (excl. btw). Een gemiddelde intake duurt 3 uur. Het is mogelijk om hiervoor een pgb (persoonsgebonden budget) bij de gemeente aan te vragen.
Mocht je na de intake voor een persoonlijke coaching op ouderverstotingsproblematiek in aanmerking komen, dan vraag ik een vergoeding van € 95,00 per uur (excl btw).

3. Ouders kunnen de rechter vragen mij als expert toe te voegen. Ik zal het dossier doornemen om ouderverstoting uit te sluiten. Mocht het nodig zijn, dan kan ik in gesprek gaan met betrokken hulpverleners. Kosten zijn nader overeen te komen.

4. Ouders mogen zowel de juridische, als sociale professionals die betrokken zijn bij hun kinderen, vragen onder mijn supervisie te werken. Professionals betalen dan een vast bedrag voor mijn inbreng en/of supervisie. Ik doe dit vaker met sociale professionals, jeugdbeschermers, Raad voor de Kinderbescherming enz.

5. Als personal coach en/of expert ouderverstotingsproblematiek word ik regelmatig door ouders uitgenodigd tijdens gesprekken met andere professionals, of organisaties. Denk bijvoorbeeld aan een onderzoek van de Raad voor de Kinderbescherming, een beschermtafel, gesprek met de betrokken voogd, of een multidisciplinair overleg. Voorafgaand aan deze gesprek bespreken wij de kosten.

In de folder Wat is ouderverstoting met 6 tips voor professionals lees je meer over mijn visie.

Heb je een vraag of wil je je aanmelden voor een intakegesprek? Vul het aanvraagformulier in of stuur een e-mail naar info@deFamilieAcademie.nl. Je ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.